Den nemme slankekur – sådan taber du dig

Det er svært at tabe sig, det ved vi alle sammen. Men det er også svært at tage på, faktisk skal der rigtig meget overspisning til at man tager på. Hovedreglen når man skal tabe sig er at man skal forbruge mere energi end man indtager. Der er mange måder at gøre det på…

Det allerførste man skal gøre er at træffe en beslutning. Man skal motiveres. Det kan være så enkelt som at tage  et billede af dig selv foran spejlet og se hvordan dællerne hænger og din krop har egentligt set bedre dage. Det er lidt paradoksalt at vi er meget påpasselige med de værktøjer i vores dagligdag som er dyre (biler, plæneklippere osv.) eller dem vi bruger meget (hammer, sav, tv, computer) – men det vigtigste redskab af dem alle, vores krop, er vi ligeglade med. Måske vi burde skifte prioriteterne til at fokusere mere på at holde det vigtigste redskab skarpt og klar hele tiden. For hvad gavner en top-tunet plæneklipper uden en eneste rustplet, hvis man selv ligger med en blodprop eller andre livsstilssygdomme.

Nu skal det hele jo heller ikke være en løftet pegefinger, jeg er selv ligeså usund som den næste. Men jeg har truffet en beslutning. Ja, du hørte rigtigt – en ægte beslutning. Min beslutning er at jeg vil være mere sund og i første omgang vil jeg tabe mig 5 kilo. Det svære ved beslutninger er at træffe en ægte beslutning. De fleste af os er ikke vant til at træffe beslutninger, vi kommer med vage erklæringer om at nu skal det være, det er en hensigtserklæring, ikke en beslutning. Vores beslutningsmuskler er blevet slappe og de skal trænes. Når man har truffet en beslutning er den endegyldig, den laves ikke om, for så var det aldrig en beslutning til at starte med, men kun en hensigtserklæring.

Nå men jeg har altså truffet en beslutning om at jeg skal tabe mig 5 kilo – og gerne så hurtigt som muligt.