Hvad kan du blive?

Det varer ikke længe inden der igen kommer til at være en masse messer med stande som tilbyder de unge en masse forskellige uddannelser. Hvert eneste år afholdes der utallige messer der skal hjælpe de unge med at vælge hvad de skal uddanne sig til, men lige så meget skal det hjælpe de forskellige institutioner med at få deres forretning til at løbe rundt. Vi må ikke glemme, at selvom det er det offentlige der støtter universiteter og andre former for skoler, så skal de stadig have en vis mængde elever for at blive ved at modtage støtte.

Den seneste messe

På den seneste messer jeg deltog i, var der specielt to forskellige stande der virkede interessante. Eller jeg skal måske hellere kalde dem specielle.

Det første var en stand for en ny uddannelse som nogle jyske universitet var begyndt at tilbyde. Det var en bachelor indenfor markedsføring på internettet og de kaldte det noget i retning af web medie ekspert. Men selvom det lød rigtig interessant, så kan jeg ikke lade være med at blive lidt bekymret om denne uddannelse overhovedet kan bruges til noget.

For det første er det en ny uddannelse og det er nogle teoretisk kloge hoveder der har fundet på den. Det er dem der har stået for indholdet i læseplanen og jeg er ikke sikker på, at det er en god ide. Jeg kiggede kort på planen og intet sted indgik der noget omkring at lytte til podcasts med eksperterne indenfor online markedsføring.

Det kan godt være, at professorerne har tænkt en masse store tanker, men hvis de ikke selv har bygget deres egne hjemmesider, kørt deres egne reklame kampagner i de sociale medier og andre lignende ting, så kan de næppe komme med viden der giver den store gevinst. At markedsføre sig på nettet handler i høj grad om erfaring fra at gøre det hver eneste dag.

Den anden uddannelse jeg synes var sjov, var fra landbruget. Det sjove var ikke selve uddannelsen, men at de havde slæbt en ko, en gris og en stak høns med på deres udstillings stand. Det så meget komisk ud og det gav en spændende aroma rundt omkring i hallen.

Det var da også et større tilløbsstykke, da man lige skulle forbi og prøve at røre en ko eller en gris. Det er jo ikke noget en københavner normalt har mulighed for, så mange benyttede sig af chancen for lige at mærke selv.