Gardasøen i egen bil

Vi har haft familieråd her i huset. Det har været ualmindeligt svært at fortælle børnene, at vi ikke kommer på den eksotiske ferie til Thailand, som vi egentlig havde lovet dem. Der har været gråd og vrede. Der har været forståelse fra vores side. Der har været kærlige kys og kram og massevis af trøst. Der har været frustrationer og tvivl om, hvordan vi tackler familiekrisen her. Vi havde alle sammen troet på, at vi kunne komme afsted her i år.

Sidste år var vi jo nærmest blevet taget med bukserne nede, da alle rejser blev aflyst. Vi var nogle af de heldige, som fik vores penge for rejsen, vi havde bestilt, refunderet. De står stadigvæk på bankkontoen og bliver forrentet – med negative renter! Vi troede jo, at krisen ikke ville vare så længe, som den gjorde. Ja, vi er jo slet ikke ude af krisen endnu. Så ingen ved, om vi kan komme til Thailand senere på året eller til næste år. Det vil kun tiden kunne vise os.

Ferie i Europa

Under familierådet har vi også fået talt lidt om, hvilke muligheder vi har. Kan vi komme på ferie et sted i Europa? Ærlig talt, som det ser ud lige nu, så er det nok stadigvæk ikke helt sikkert. Der er nogle regioner ude i Europa, som man kan rejse til. Det er måske ikke lige de regioner, vi ville foretrække at rejse til, men måske kan det være spændende nok at udforske dem. Vi skal bare sætte os ind i, hvordan sikkerhedsreglerne er der. Og så passe på og bruge sund fornuft.
Vi har derfor delt familien op i små hold for at undersøge, hvilke muligheder vi har for at komme på ferie i udlandet i år.

Bilferie i Italien

Tænker det ender med en bilferie til Italien. Jeg kom på hold med vores datter. Vi har set, at man kan rejse til nogle af de Norditalienske regioner. Så jeg har siddet sammen med min vrede datter og kigget på kort over Italien. Vi så, at det faktisk er muligt at kunne komme til Veneto. I den region ligger Venedig. Det kunne da være spændende at opleve den by. Vi har aldrig været der. Men, Venedig er efter sigende meget dyr at besøge. Og der er mange turister. Så måske skulle vi finde på noget andet. Men efter et grundigt kig på kortet har vi opdaget, at Gardasøen også ligger lige ved Veneto. Så måske vil det være en mulighed.

Camping ved Gardasøen er godt

Vi har nemlig kigget på mulighederne for at komme på camping i Italien. Og vi fandt en mulighed ved Gardasøen. Det var min datter, der foreslog, at vi tager på campingferie. Som hun sagde: ”Vi kan bruge lidt af pengene, vi har stående på vores rejsekonto, men også spare mange, så vi får råd til at komme til Thailand senere.” Ja, hun har et godt hoved den pige. Hun bliver en god økonom engang, tror jeg. Og ja, det er, så det det næste familieråd her i huset skal handle om: Skal vi på camping ved Gardasøen i år? Hvilke muligheder har min mand og vores søn fundet?