Leje et personhejs?

Jeg er en almindelig dansk borger. Jeg kan godt lide at passe og pleje huset, som danner rammen om min familie og mig. Og vi – hele familien – er glade for at bo her. Derfor bruger jeg også mange kræfter på at vedligeholde huset. Sidste år fik jeg faktisk lagt nyt tag på den del, der var ved at gå helt i stykker. I år har jeg en idé om, at jeg vil reparere noget af murværket oppe i første salen.

Vi kan selv

Noget af arbejdet kan jeg lave inden for. Der er ikke nogen grund til, at jeg sidder ude på taget. Men der er nogle dele, som virkeligt kalder på, at jeg gør arbejdet udefra. Det huer mig slet ikke. Det kan være lidt farligt. Sådan at skulle balancere på et tag med en ret skarp hældning. Og hvis det regner, så bliver det ekstra glat. Det handler bare om nogle få tagsten. Eller tegl, som det i virkeligheden er. Men altså. Arbejdet skal gøres, så vi kan nyde de kolde vinteraftener uden at bekymre os om, at det regner ind. Og nu, hvor det er sommer – og vejret arter sig – er der så noget bedre tidspunkt at gøre arbejdet på? Nej, vel? Derfor har jeg været på nettet for at finde forskellige alternativer til stiger og ophejsning af materialer med en spand. Jeg fandt faktisk en god løsning.

Udlejning af personalehejs

Noget, som bliver kald for ”personhejs”. Det er sådan en slags container, hvori man kan opbevare materiale og samtidigt også hejse personer – eller en enkelt person – op til op i 5 etages højde. En smart mekanisme. Og min tanke er naturligvis, at det vil være ideelt for mig projekt. Tænk, hvis jeg bare kunne læsse teglene ind i containeren, trykke på en knap og så kunne komme op på taget. Og så bare arbejde derfra. Jeg laver en mental note: ”Hvad koster det at leje et personhejs hos Unihejs i 2 dage?”

Ved ikke helt, om det bliver nødvendigt – og om jeg har råd til det. Måske. Jeg tror helt sikkert, at min partner vil være med til at finansiere sådan et lille lejemål. Men skal jeg spørge ham om det nu? Jeg ved jo ikke selv, hvornår jeg får tid til at gøre arbejdet. Forhåbentligt om ikke så længe.

Falder lidt til ro

Et eller andet sted falder jeg til ro. Jeg har gjort mit bedste for at finde de rigtige materialer, de rigtige værktøj, og vil sådan set bare i gang med projektet. Og hvis det bare koster nogle få hundrede kroner at leje personhejset, så skal jeg love dig, for at det projekt får et flueben på listen – meget hurtigt.

Jeg lægger hovedet på puden. Falder til ro. Ved med mig selv, at vores tagprojekt bliver realiseret meget snart. Jeg skal bare huske at ringe til firmaet med personhejsene i morgen og forhøre mig om deres priser og betingelser. Og i den forbindelse vil det også være helt fint at få at vide, hvilken service de tilbyder. De kan jo ikke bare overlade et personhejs på en tilfældig villavej uden at få bare en lille form for garanti.