Vanløse

Endelig. Vi har fået godt vejr her i området. I modsætning til andre steder i landet, så kan vi fortælle familierelationer, der bor i Københavnsområdet, at vi har sommervejr. Det er jo, så vi næsten kommer til at synge af glæde over det. Du kender den godt, den der sang fra en rigtig gammel ’Far til 4’ film: ”Det er sommer, det er sol, og det er søndag. Alle hjerter er så glade og fri. …” Tra la la. Ja, det er de små ting, der tæller i livet – siger de kloge. Jeg vil nu påstå, at de små ting hjælper til, at livet bliver bedre. Og hvad mener jeg med det?

Solskin og vinduer

Ja, altså hvis vi nu ikke havde haft solskin og lunt vejr. Så ville jeg aldrig have taget mig sammen til selv at få pudset vinduerne udvendigt. Men fordi vi har godt vejr, og fordi jeg alligevel altid har en masse energi i overskud, så fandt jeg på at pudse vinduerne. Også selvom jeg ikke er den person, der er mest glad for at gøre rent – eller at ordne haven. Som regel er det en sur pligt.

Jeg tænker ofte på min søster. Hun har det lidt ligesom jeg: Masser af energi i kroppen, som hun brænder af på at træne. Hun har selv fortalt mig, at det der med rengøring køber hun sig til – og bruger håndværkerfradraget – eller servicefradraget, eller hvad det nu hedder. I hvert fald kan hun trække nogle penge fra i skat, når hun køber sig til rengøring.

Vinduespudser et sted i Vanløse

Gad vide, om hun i det hele taget har været på nettet for at lede efter en vinduespudser i Vanløse, hvor hun bor? Hun skal da også have pudset vinduer en gang imellem. Den udgift kan hun sikkert også bruge til det der fradrag. Men tilbage til det der med de små ting: Se, det er jo faktisk en stor ting, at solen skinner og her er lunt. Jeg bliver bare glad – og endnu mere energisk. Og når jeg kan omsætte den energi til noget godt for hele min familie her, så betragter jeg det altså ikke som en lille ting, at solen skinner. Men sådan er der så meget, vi til dagligt tager fejl af.

Alle bliver da gladere og mere smilende, når de har det godt med sig selv, sin krop og omgivelser. Og når jeg så får fjernet striberne fra vinduerne, og vi vil kunne se klart ud af dem næste gang, det regner, så har jeg gjort noget godt for alle her. Bum. Og så vil jeg lige sige, at vi – her i min familie – også bruger håndværkerfradraget. Vi har allerede brugt op til maksimum fradraget, vi kan få for i år, fordi i foråret fik vi installeret en varmepumpe.

Det var en stor investering for os. Men jeg tror, at vi hurtigt vil kunne se, at den vil bringe vores varmeregning ned. Og ja, det er en stor investering. Men den er nødvendig, hvis vi skal have et bedre miljø og passe på klimaet.