Isoleringshåndværk

Sidste sommer tog vi os sammen til at få lavet nogle ting her i huset. Der har sådan været forskellige projekter, som vi ikke kunne få sat i gang. Vi gik om det som katten om den varme grød. Skulle vi sætte i gang, eller skulle vi vente. Men da vi så i foråret, kom ind i alt det her med corona, besluttede vi at sætte i gang. Vi kunne jo godt forudse, at sommeren ikke skulle bruges på rejser til udlandet eller lange familiebesøg. Det første projekt, vi startede, var at få sat en varmepumpe op. Vi havde jo læst meget om dem. Vi fandt ud af, at man kan få et skattefradrag, hvis man gjorde det. Og så vil vi jo også gerne spare på energien og dermed også varmeregningen. Gøre noget godt for miljøet.

Ham med varmepumpen

Ham, der kom og installerede varmepumpen, gjorde et stykke meget professionelt arbejde. Heldigvis blev den udvendige del sat et sted, hvor den ikke larmer så meget. Han gjorde os også opmærksomme på, at det kunne være super for os, hvis vi også fik isoleret hulmurene i huset. Han forklarede os, at det ville yderligere kunne presse varmeregningen ned. Så vi tænkte os om. En varmepumpe er en stor investering. Den betaler sig tilbage. Ja. Men dertil så også at få lavet hulmursisolering var ligesom et skridt ud i det ukendte for os. Økonomisk set.

Viden om hulmursisolering

Derfor satte vi os ned ved vores lap top eller IPad og begyndte at læse lidt om isolering af hulmur. Til at begynde med var det faktisk lidt kedeligt for mig at læse om. Sådan en masse tekniske beskrivelser og billeder af mænd, der borer huller i murene. Men efterhånden som jeg fik gravet mig dybere ind i emnet, fandt jeg ud af, at en god hulmursisolering kan give en stor besparelse på varmeregningen.

Vi ringede op til nogle firmaer, der laver isolering. Spurgte dem om priser og materialer. Min mand, som er lidt bedre til alt det der tekniske snak, end jeg er, fandt en isolatør, som han talte længe med. De aftalte, at han skulle komme og se på vores mure. Evt. finde ud af, om der var Lecanødder i dem. Hvis der var, så skulle det materiale fjernes før end han ville kunne lave en ny isolering i hulmurene. Isolatøren kom og borede nogle huller i vores mur. Han konstaterede, at ja, der var Lecanødder.

Loftisolering

Min mand forhandlede lidt med ham, prisen for hans ydelse og materialerne, han skulle bruge til at få lavet den ny isolering – og de talte også en del om isolering af loft. De kom frem til en fornuftig pris, og efter lidt overvejelser og noget hovedregning slog vi til. Isolatøren kom, få dage efter at de var blevet enige om prisen.

Til at begynde med troede, jeg, at det ville være en operation, der ville vare flere uger. Men til min store overraskelse, så tog det faktisk ikke mere end 2 dage. Ok, der var godt nok håndværkere i min have i de to dage, hvor vi havde sommervejr i år. Men nu her i vinterens mørke er jeg glad for, at vi også fik isoleret hulmurene.