Vinduerne skal skiftes

For to år siden købte vi et hus. Jeg tror egentlig, at vi købte det på grund af udsigten man har fra stuen. Det er nemlig muligt for os at se ned over trætoppene ned til søen. Det er utroligt smukt. Det er meget beroligende efter en travl arbejdsdag bare at sætte sig i sofaen i stuen og nyde den udsigt. Om sommeren er det bare fantastisk. Vi kan jo sidde på terrassen derude foran stuen og nyde udsigten til langt ud på aftenen. I efteråret og vinterens forløb er det skønt at sidde indenfor og iagttage fuglelivet. Vi talte meget om den udsigt, lige inden vi købte huset. Vi talte også om, at de kunne være vildt lækkert at få sådan et gulv-til-loft vindue sat i, inde i stuen, så udsynet ikke blev brudt op af væg eller vinduesrammer.

En drøm

På det tidspunkt var det en drøm. Vi kunne købe huset. Og det gjorde vi. Men udskiftning af vinduer på det tidspunkt var økonomien ikke stærk nok til. Men det er den nu. Så det er et projekt, vi gerne vil sætte i gang ret hurtigt efter jul, så vi kan se frem til at nyde foråret og sommeren, der kommer endnu mere.

Min mand har derfor fået til opgave at søge efter Rationel vinduer på Sjælland. Jeg leder selv efter Velfac vinduer, så vi kan sammenligne priser. Naturligvis skal vi også finde en montør eller murer, som kan udføre opgaven. Min mands søgning: ”Rationel vinduer Sjælland” har givet gode resultater. Han har faktisk også fundet et firma, der forhandler begge typer vinduer. Både Velfac og Rationel. Vi har tænkt os, at vi vil kontakte dem lige efter nytår for at få dem herud, så de kan vurdere, hvad det vil koste os at få sådan et kæmpestort vindue sat i. Det bliver givetvis ikke helt billigt. Men det vil være alle pengene værd. Vi betragter det, nemlig som en investering i huset. Og i vores eget velvære.

Nye vinduer er et plus

Det sidste er muligvis det vigtigste. Vi har et meget travlt hverdagsliv med jobs, møder, forpligtigelser, forretningsrejser og meget lidt tid til os selv. Derfor skal vi sørge for, at vi får og giver os selv de bedste betingelser, vi kan. Og det betyder, at vi skal bo et smukt og stille sted. Vi skal have mulighed for at koble helt af, når vi endelig er hjemme. Vi skal have et sted, hvor vi kan være sammen. I ro og mag. Uden stressende telefoner eller mails, der bare dumper ind hele tiden. Samtidigt så ved vi jo også godt, at det vil være en god investering i vores ejendom.

Sjællands bedste vinduesfirma

Nye vinduer på Sjælland, der kan sikre mod træk, er jo i virkeligheden en forbedring af huset. Det kan da kun være positivt. Både for os, men også for miljøet. Nye vinduer kan jo bidrage til at varmeregningen (og dermed sagt: Energiforbruget) nedsættes.
Så ja, vi skal i gang med projektet hurtigst muligt. Vi har intet at miste ved at bruge pengene på nye vinduer. Måske mister vi en ferie i Vietnam til sommer. Men hvem ved. Vi behøver da ikke at rejse, når vi har den smukkeste udsigt.