Linoleum med undergulv

Jeg kan huske, dengang min kæreste skulle tegne en kontorbygning for nogle smarte forretningsfolk. Han havde store problemer med at overbevise dem om, at det ikke ville være fornuftigt at lægge tæpper på gulvet i receptionen, fordi det ville hurtigt blive slidt. Han foreslog dem, at de skulle lægge et godt og isolerende undergulv, og oven på det skulle de lægge et gulv af linoleum. Linoleum er slidstærkt og kan holde meget længere end et tæppe. Forretningsmændene var ikke meget for idéen. De mente, at de bare havde brug for at lægge et cementgulv og, så dække det til med et tæppe.

Mange diskussioner

De havde mange diskussioner om det. Min kæreste var ved at tabe tålmodigheden med sin bygherre. Men en dag kom han hjem fra et møde med dem om det. Han var glad. Han havde fået overbevist dem om, at de ikke skal lægge et tæppe i receptionen.
Argumenterne, han havde brugt, var åbenbart endelig blevet hørt. Han gav mig et kort referat af deres diskussion. Han havde blandt sagt til dem, at ja, et tæppe er da en løsning. Men ikke holdbar. Ikke kun på grund af sliddet på tæppet. Også på grund af hygiejnen. Især i receptionen. Der er jo mange mennesker, der kommer og går i deres firma. På dage med regn og slud vil det føre til et temmelig sølle udseende tæppe. Og det kan da ikke være indbydende at ankomme til et møde og det første, man ser, er et snavset og vådt tæppe. Tæppeløsningen vil heller ikke give receptionisterne et godt arbejdsklima. Det er jo aldrig rart at arbejde et sted, hvor rummet virker snavset. Også selvom der er daglig rengøring.

Linoleum er ikke kedeligt

Ydermere havde han sagt til dem, at en løsning med linoleum ikke behøver at være en kedelig løsning. Man kan få linoleumsgulve i mange smarte farver. Og man kan sagtens lægge et linoleumsgulv oven på et cementgulv. De to forretningsmænd var meget skeptiske. Deres tanke havde været, at et tæppe ville være varmt, og det ville dæmpe noget af rumklangen, der vil være i receptionen. Der kan blive koldt i receptionen. Men det havde min kæreste, også en løsning på. Han anbefalede dem, at de lægger et slidlagsgulv, som kan virke både isolerende og lyddæmpende.

Estrich slidgulv

Han havde faktisk været forberedt på deres indvending og havde præsenteret dem for Estrich slidlagsgulve. Han havde forklaret dem alt om det. Og de havde lyttet til ham. Han havde også lavet nogle simulationer over, hvordan receptionen ville komme til at se ud, hvis de lyttede til hans forslag.

Og det gjorde de. De var faktisk ret begejstrede efter mødet. De kunne godt lide hans farveglade forslag. Og de er sikre på, at en reception, der både er lys og farveglad, bevirker, at deres besøgende vil være positivt indstillede overfor deres forslag.
Ja, min kæreste var glad for, at hans forslag blev godkendt. Men han sagde dog også, at det er et svært par at danse med, når det handler om deres nye kontorbygning. De har en mening om alt, men ved ikke så meget om arkitektur og funktion.