Slibeværktøj

Du har haft en lang og trættende dag. Der har været ualmindelig travlt på kontoret. Og nu skal du så ud i den almindelige juletravlhed. Det er sådan noget med at gå på julemarked med din kollega, så I lige kan få et glas gløgg og bruge lidt tid på at få vendt dagens begivenheder på kontoret. Det bliver også noget med, at du skal på indkøb. Dels skal der købes ind til aftensmaden.

Dels skal du have købt en gave til din mand. Han må ikke vide noget om det. Og du har brugt ret lang tid på at undersøge hvilken maskine, du skal købe til ham. Det er noget, du også gerne lige vil tale med din kollega om, inden I går hver til sit.

En god gave

I sætter jer ved et af de der skæve træborde, som de har sat op ved boden, hvor I køber gløgg. Det er sådan set ikke, fordi det er behageligt at sidde på de kolde bænke. Men der er en hyggelig stemning. Det tæller. Du og din kollega taler om, hvad der skete på kontoret. Fyringsrunden gik ikke ud over jer.

Men det var trist at se, at det unge, talentfulde menneske må gå. Han tog det fint. Havde sådan set godt kunnet regne ud, at han ikke kunne beholde sit job. Han får snart et nyt. Optimist. I får hele situationen analyseret, og der kommer lidt ro på det felt. Du begynder at fortælle din kollega om det her med julegaven til din mand. Du fortæller ham, at du gerne vil give ham en god og effektiv slibemaskine, men du har ikke en eneste levende idé om, hvilken maskine det skal være.

Stor forskel på slibemaskiner

Din kollega kigger på dig med et glimt i øjet. Han siger til dig, at der er stor forskel på slibemaskiner. Nogle er beregnet til at slibe store flader med. Fx et gulv. Andre er beregnet til at slibe små arealer med. Eller til at slibe riller helt glatte. Derfor bliver du nødt til at præcisere, hvad det er for en type slibemaskine, du vil give din mand.

Du er taknemlig overfor din kollega. Han har lige løst et dine store problemer: I går da du var på nettet for at se på slibemaskiner, så kunne du jo se, at der var forskellige typer – men sådan noget med størrelser, arealer og effekter, kan du jo ikke se på et billede. Så nu er du kommet et skridt nærmere i købet. Du skal ikke have fat i en af de store slibemaskiner, der er beregnet til at slibe gulve med.

Nok bedst med en båndsliber her

Næh, det skal være en lille slibemaskine, som kan bruges til at få køkkenbordet slebet med. Eller en hylde til reolen. Det forklarer du din kollega. Han er helt med på, hvad du tænker på. Han fortæller dig, at du har brug for at lede efter en god båndsliber / båndpudser som her, som du kan give din mand i julegave. Han giver dig det råd at søge efter båndpudser på nettet og finde en, som du kan se, er af god kvalitet.