Fester og arrangementer

Firmafest med indhold

Ja, vi kom igennem pandemien. I godt behold. De fleste af os. Vi har haft ofre. Men nu er vi tilbage til normale tilstande. Ingen – eller kun meget få mennesker går med mundbind. Ingen har problemer med at bruge de offentlige transportmidler. Alle er glade, over at de kan gå til koncerter i teateret eller bare på en bar og hygge sig. Og selvfølgelig skal det fejres. Vi danskere er jo gode til at feste og finder ofte på forskellige helt urimelige undskyldninger for, hvorfor vi skal feste. Men det, at vi kan mødes kramme og bare være sammen, skal altså fejres.

Firmafest eller arrangement

Og derfor skal der laves et stort, fælles firmaarrangement med dem her. Det skal være en rigtig gammeldags firmafest. Sådan et event, hvor I bruger tid på at tale sammen – om alt andet end arbejde. Det skal være et event, som vil blive husket som en af de bedste firmafester – ever!

Men efter små to år, hvor der ikke har været den slags arrangementer i firmaet, er du lidt bekymret over, hvordan du skal gribe det an. Der er stadigvæk medarbejdere, som har angst som følge af, hvad vi har været igennem i de sidste 2 år. Faktisk er der mange medarbejdere, der har erklæret, at de hellere vil arbejde hjemmefra. Det gør deres hverdag lettere. De kan være hjemme, hvis et barn er sygt. De kan finde arbejdsro, fordi en kollega ikke lige bare kommer forbi for at få en sludder. Og de behøver ikke at følge en særlig dresscode!

Få medarbejderne med på ideen

Hvordan får du bragt alle medarbejderne ind i din idé om, at I skal fejre, at I har overlevet som virksomhed? Det var jo svært. Men nu går det langsomt fremad. Et forslag er, at du simpelthen kræver af alle medarbejderne, at de deltager i en serie små firmaevents, som du har planlagt. De skal gå ud på, at I skal finde tilbage til at blive de gode teams, som I var før pandemien, brød ud. Det skal være små sessioner, hvor I bare udfører nogle enkle teambuilding øvelser, som I lærte før 2019.

Du behøver dog ikke at kræve, at alle dine medarbejdere skal deltage. Men du kan gøre det, at du tilbyder, at alle kan være med til de små firmaarrangementer, som du har planlagt. Du skal bare gøre alle opmærksom på, at det vil være arrangementer, der indeholder aktiviteter, der sigter på, at I får den gode kommunikation styrket, og at samarbejdet dermed også bliver styrket. Og ja, du skal selvfølgelig også gøre alle medarbejder opmærksomme på, at du godt ved, at de sidste par år ikke har været nemme – for nogen. Derfor vil du kunne forstå, hvorfor nogle måske tøver at tilmelde sin deltagelse i et af de events, som du planlægger. Men du må også godt fortælle dem, at det er sundt en gang imellem at bryde ud fra rutiner, som kan blive begrænsende.

Så ja, du er på det rigtige spor. Find flere teambuilding events. Brug dem.