Udlejning af facadestillads

I dag er det en lun og flot dag. Efter denne meget våde og grå vinter er det lige dagen, hvor haveredskaberne bliver hevet frem. Tidligt marts måned. Og foråret er på vej. Jeg kan høre, at jeg ikke er den eneste, der benytter chancen til at opholde mig udenfor. Min nabo er ved at reparere et eller andet i sin garage. Jeg kan høre, at han banker og banker. Jeg går ind til ham. Kl. er kun 11:30, så jeg forstyrrer ikke inden søndagsfrokosten.

Vakkelvorn stige

”Hej, hvad har du gang i?” Han fortæller mig, at han er ved at reparere sin stige, fordi den er lidt for vakkelvorn til, at han tør stille sig op på den. Og hans kone vil også bruge den, så hun kan få pudset vinduerne. Vi får en sludder om lidt af hvert: Verdenssituation med COVID-19, vores statsminister, de lokale politikere, skolen, hvor vores børn går, flygtningene i Middelhavet osv.

Service af stilladser?

På et tidspunkt spørger min nabo mig, om jeg kender et sted med stilladsservice. Jeg kigger på ham – lidt skeptisk. Stilladsservice, hvad mener han? Er det noget med facadestilladser mon?
Min nabo forklarer mig, at han har en idé om, at han skal have imprægneret alle vinduesrammerne her i det tidlige forår. Og nogle af vinduerne er i 2. sals højde på hans hus. Så stigen kan ikke nå derop. Og han vil gerne gøre det i de dage, hvor det ikke regner, og inden det bliver for varmt. Jeg måtte desværre sige til ham, at jeg ikke kender nogen firmaer med stilladsservice. Faktisk har jeg aldrig selv tænkt på at få et stillads. Hvem gør det? Bygherrer på store projekter. Ja. Men en ganske almindelig lille husejer som mig? Nej. Det har ikke strejfet mig, at det kunne blive nødvendigt.

Ring til en stilladsudlejning

Men her ved eftertanke, så må jeg da indrømme, at det kan blive nødvendigt. Det er jo ikke altid, at tingene sker som forudset. Hvad nu, hvis jeg også skal til at imprægnere vinduesrammerne på mit hus en dag?
Efter at have sagt hej til naboen og fået sat haveredskaberne på plads går jeg ind igen. Det har været lækkert at bruge nogle timer udendørs. Jeg sætter mig tilfreds ved desk toppen. Der er en time, til vi spiser frokost. Så jeg begynder at lede efter stilladsudlejning. Jeg finder et par firmaer, der taler om, at de har stilladsudlejning. Men jeg synes, at deres tone angiver, at de taler til professionelle håndværkere. Ikke til os almindelige husejere, der bare vil låne eller leje et stillads i nogle få dage, så vi kan få repareret noget på vores hus.

Mens jeg venter på, at min kone og børn har frokosten klar, finder jeg ved et tilfælde et site for et lille firma. De skriver, at de har stilladsservice specielt for husejere, som gerne gør det selv. Hovsa. Det er da dét min nabo – og måske jeg – har brug for.
Noterer navnet og kontaktinformationerne til firmaet og læner mig tilbage i stolen. Jeg er ret selvfed. Jeg har fundet stilladsservice til min nabo. Sender ham en mail med info om firmaet.