Hvilken guitar?

Det er ikke altid nemt at være mor til musikalske børn. Eller i det mindste børn, der godt kan lide at spille på instrumenter. Det lyder ikke altid godt. Faktisk er det sjældent, at det lyder godt. Men jeg finder mig i det, fordi jeg er sikker på, at, jo mere de spiller, jo mere udvikler de deres evner, og jo bedre kan de høre, når de spiller falsk, eller er ude af rytme med hinanden. Når deres far er hjemme, går det lidt bedre med sammenspillet mellem dem. Han er tit ude at rejse, så de dage, hvor han er væk, må jeg bare proppe vat i ørerne. Når han er hjemme, spiller han selv meget musik. Også sammen med dem. Han er ikke musiker, næh. Han er leder i en stor koncern og har mange forretningsmøder i hele Europa.

En lidenskab

Men musik er hans store lidenskab. Og han spiller vanvittigt godt på klaver. Vi har altid forsøgt at motivere vores børn til at spille, så vi har mange forskellige instrumenter. Og vi har en uskreven regel om, at hver jul får børnene en stor fællesgave, som de skal deles om. Sidste jul fik de trommer i julegave. Faktisk et helt trommesæt.

Det var noget af en opgave at købe trommerne. Der er jo flere forskellige måde at sammensætte et trommesæt på. Men vi fandt en løsning, der indeholder lidt af hvert: Stortromme, lilletromme, high-hat og selvfølgelig også bækken. 3 par trommestikker – et til hvert barn. Så må min mand låne, hvis han vil spille på det. Det vakte vild glæde. Og juleaften blev virkeligt meget larmende. Min svigermor kunne næsten ikke klare det. Men vi kom da igennem.

Den lille af mine 3 børn er faktisk den bedste til at spille på trommerne. Hun bruger også meget tid på at spille på det. De 2 store er ikke helt lige så vilde med det. De kan godt finde på at sætte sig i 10 – 15 minutter ved det, men det er så det. De vil vist hellere være rockstjernerne. Den store er god til at synge. Og til at spille på luftguitar.

En RIGTIG guitar

Vi har faktisk overvejet at give ham en rigtig børneguitar i fødselsdagsgave. Det er i næste måned. Han ønsker sig en elektrisk. De har jo allerede en klassisk spansk guitar. Den spiller han meget på. Men når der kommer luftguitar på, så er det, som om han bliver gladere. Fantasien om, at det er en elektrisk, får ham helt hen i et andet univers. Der er, bare det ved det, at elektriske guitarer kan være ret tunge. Han er ikke så stærk. Men hvis vi kan finde en elektrisk børneguitar, som han kan bære, så skal han altså have sådan en.

Min mand er enig med mig. Lige nu er han i England til møde, men han har lovet at se efter, om han kan finde en billig elektrisk børneguitar derovre. Han kender nogle store forretninger med musikinstrumenter, hvor han faktisk har købt nogle af de andre instrumenter, som børnene har.