Av mit håndled

Det gør ondt i den højre side af min nakke, og videre ned i overarmen. Jeg har også været rigtigt flittig her på hjemmekontoret. Men her til aften gør det rigtigt ondt. Jeg har siddet foran pc’en i mere end 10 timer og fået lavet en masse arbejde. Jeg har ikke nået alt, hvad jeg gerne ville, men smerten er altså for slem.

Museskader

Min læge har sagt til mig, at jeg er godt på vej til at få en skade i armen, fordi jeg sidder forkert foran skærmen. Jeg har ellers forsøgt at få gjort noget ved smerterne ved at købe et hæve-sænke-bord. Det har også hjulpet. Jeg kan godt lide at veksle mellem at sidde og stå op, når jeg arbejder. Men smerten i højre skulder har ikke fortaget sig.

Jeg har en mistanke om, at det i virkeligheden ikke er min sidde- eller stå-stilling, men at det er musen, jeg kan bebrejde. Det er sådan en ergonomisk mus med flere knapper. Jeg er glad for den. Den er trådløs, så jeg kan flytte den derhen, hvor jeg gerne vil have den. Fx så kan jeg finde på at bruge musen med højre arm strakt helt ud. Det tager ligesom den der spænding i armen væk. Det er ikke en holdbar løsning, det ved jeg godt. Men findes der et alternativ?

Løsningen på musearm

En kammerat, jeg har, og som har haft den samme smerte som jeg, fortalte mig om sin Mousetrapper / Rollermouse. Det er en slags mus, som kan lægges foran tastaturet, så armen ikke skal flyttes, når den rækker ud efter musen. Han har fortalt mig, at han har fået det meget bedre, fordi den fungerer som en forlængelse af tastaturet.
Han sagde, at det kan tage lidt tid at vænne sig til den, men når man først har lært det, så slapper man bedre af i armen og hånden. Den koster godt noget mere en almindelig mus, men den tjener pengene ind, fordi der ikke skal bruges penge på smertestillende midler.