Vinduespudsning er et håndværk

Det kan være noget af en jungle at bevæge sig i, når du bor i København og gerne vil finde en god vinduespudser til ejendommen, du bor i. Når du skal have fat i en vinduespudser og ikke kender til en god en hvad gør du så? Der er ingen anden udvej: Du må på nettet og søge efter ’vinduespudser København’.

Jeg gik ind på de gule sider og søgte og blev bare lidt forvirret, for der kom en meget lang liste op med massevis af firmaer. Mange af dem var de her store rengøringsfirmaer. Sådan nogen, der gør rent i de kæmpe kontorbygninger, der ligger inde ved Amagerbro eller på Islands Brygge.

Finde en god vinduespudser?

Jeg vil bare finde en vinduespudser, der kan komme et par gange eller 3 om året og sørge for, at jeg kan se ud ad vinduerne her på 4 sal. Har ikke brug for professionel rengøring til resten af lejligheden.
Bagefter gik jeg ind på Krak og fandt mere end hundrede firmaer. Jeg begyndte at scrolle igennem listen over firmaerne, men opgav. Det var simpelthen uoverskueligt for mig at finde en vinduespudser. Så den søgning kom jeg altså ikke langt med. Jeg har ikke tiden til at sidde og læse hundrede firmabeskrivelser igennem. Det er min tid alt for kostbar til.

Nørrebro

Tænkte mig om, og bagefter prøvede jeg at lede lidt mere præcist efter et vinduespudsefirma. Skrev i browseren: vinduespudser på Nørrebro – bum, der kom en fin og meget mindre liste – og sandelig også et kort – op med firmaer, som kun tager sig af vinduespudsning, og som alle ligger tæt på, hvor jeg bor. Det viste sig, at vinduespolering på Nørrebro er dem her: https://www.mempolering.dk/vinduespudser/2200-k%C3%B8benhavn-n

Jeg så, at mange af de der vinduespudsere kan bestilles online. Så jeg bookede én til torsdag formiddag. Jeg har ikke så mange vinduer. To i stuen og et i hvert værelse og et i køkkenet. Der er ikke vindue i badeværelset. Det burde ikke tage alt for lang tid for en professionel vinduespudser at få dem rene. Nu håber jeg bare, at han gør det ordentligt.

Det er egentlig lidt mærkeligt, ikke? Altså at jeg ikke overvejede at søge som Google faktisk forslog: vinduespudser nær mig. Det får mig til at tænke på, at vi er hårdt ramt i rutinen – og måske også dovenskaben, forstået på den måde at når, jeg skriver: Vinduespudser København, så sender jeg bare et signal om en profession, som bliver udført i et geografisk, stort område. (Jeg tror, der kom i alt omkring 180.00 resultater frem på Google.
Jeg bor jo på Østerbro, som er et noget mindre område, og Google kan jo sagtens forstå det.

Jeg har bare vænnet mig til at tænke, at Østerbro er det samme som København (fordi jeg ofte tager ind til City). Eller omvendt: København består af mange flere områder end dem, som min aktivitetsradius har lært mig, er byen. København er jo også Nørrebro og Bispebjerg, ja, endog Hellerup anses for at være en del af Storkøbenhavn.

Næste gang jeg skal lede efter en vinduespudser, bliver det gjort mere præcist – sådan som jeg lærte det. Det skal hedde vinduespudser på Østerbro.