Billig låsesmed i Kbh

Her i bygningen har vi nogle hysteriske mennesker synes jeg. Vi har adgangskontrol, som det så fint kaldes, så det batter: Elektroniske låse med indbygget alarmsystemer, så ingen er i tvivl, hvis noget ikke er, som det bør være. Til tider synes jeg, at det er overdrevet. Vi har kamera i indgangen på hver trappesats og i elevatoren. Det er lige, før at foreningen beslutter, at vi skal have overvågning over alle hoveddøre.

Uheldig udviking

Jeg synes, det er en uheldig udvikling. Helst ville jeg gerne undgå, at vi får kameraer sat op over vores hoveddøre. Men et eller andet sted kan jeg godt forstå, hvorfor foreningens bestyrelse taler varmt for det. Vi har haft nogle meget uheldige sager med indbrud og vold. Og det er vi naturligvis ikke interesseret i at gentage sig. Men ligefrem kameraovervågning over hver hoveddør? Jeg synes, at de trækker den lidt langt. Måske er det en anbefaling, de har fået fra den alarmcentral, eller hvad de nu hedder, de er i kontakt med?
Vi skal have møde i foreningen igen på næste fredag om emnet. Bestyrelsen har fremsendt deres forslag til os. Der skal træffes en afgørelse på mødet, så alle bedes om at fremmøde. Jeg har da tænkt mig at møde op, men egentlig har jeg også tænkt mig at stemme imod forslaget om kameraer og videoovervågning i hele bygningen.

Min nabo har det lidt på samme måde. Men han har en god pointe: Vi bor oppe på 5. sal. De mennesker, der bor nede i stuen og på første, har ofte været ofre for indbrud og vold. Så måske skulle vi lave et kompromis, der hedder fuld kamera- og videoovervågning til og med 2. etage?

Finde en billig låsesmed?

Jeg synes, hans forslag er en god idé. Vi taler om, at vi skal have fat i en billig låsesmed, som kan komme og give os et tilbud, der tilfredsstiller den løsning.
Vi finder en låsesmed, som kan komme hurtigt. Det er min nabo, der har fundet ham. Han er utroligt effektiv, min nabo altså. Jeg tænkte, at vi havde tid nok, og at jeg ville tilkalde en låsesmed i weekenden, der kommer. Men nej. Min nabo har fundet én, som kommer i eftermiddag kl. 17. Lidt sent efter mit program, men ok, så længe det bare er i dag.
Vi får en god snak med den billige låsesmed (jeg så hans priser, og ja, han er billig). Han virkede meget kompetent og fortalte os, at man kan få systemer, der kan udvides senere hen. Hvis det er sådan, at vi gerne vil have nye nøgler i alle yderdørene, men at kun nogle af dørene også skal tyverisikres, så er han manden til at udføre den opgave.

Vi beder ham om at sende os et tilbud skriftligt, så vi kan tage det med til mødet på fredag. Han sender det hurtigt til os.
Fredag aften under mødet opdager vi så, at bestyrelsen har henvendt sig til den samme låsesmed for at få sit tilbud. Vi får diskuteret, om videoovervågning er nødvendigt højere oppe i bygningen. Frem og tilbage. Vi er dog enige om, hvilken låsesmed vi skal anvende til at opsætte og udvide det eksisterende system.