Byggesagkyndige laver tilstandsrapporter og energimærker

FrankWinkler / Pixabay

Hvis man går og drømmer om at være en af dem som tager ud til huse, gennemgår dem og kommer med forslag til forbedringer, laver tilstandsrapporter, energimærker og meget mere, så er det byggesagkyndig man skal være. Spørgsmålet er så, hvordan bliver man det?

Hvis du går og drømmer om en karriere indenfor byggebranchen og måske starte din egen enkeltmandsvirksomhed op og blive iværksætter, lave tilstandsrapporter og energimærke sammen med ejendomsmæglere så er en af mulighederne at tage en uddannelse til bygningskonstruktør. Det kan man blandt andet gøre hos UCN i Aalborg.

Inden man kan nå så langt som at starte for sig selv med at lave energimærker og tilstandsrapporter skal man have 5 års erhvervserfaring indenfor branchen samt ansøge om at blive godkendt til at blive byggesagkyndig. Et godt sted at starte enhver uddannelse er ved at lægge en plan for de næste år. Således man ved hvad målet er og så arbejde målrettet mod at nå det. Det kan tage et stykke tid,  specielt med kravene omkring 5 års erfaring, men det er godt givet ud, da man så allerede har et netværk til arbejdsgivere som eventuelt kan bruge ens service.

Herfra kan vi kun anbefale at man kommer i gang med en uddannelse indenfor byggeindustrien, det er den det fremtidige Danmark blandt andet skal bygges af – det er alt fra supersygehuse til typehuse og fra eftersyn af ejendomme til ejendomsmæglere og tilstandsrapporter og energimærker.