Hvordan bliver man caterer?

MonikaP / Pixabay

Interesserer du dig for mad, så kan det være at du skal være caterer. En caterer er en kok eller lignende som ikke arbejder på en restaurant, men laver mad til selskaber og arrangementer. Omfanget er mange gange meget større end en enkelt restaurant.

Det er en god forudsætning for at kunne drive en cateringvirksomhed at man har en uddannelse som eksempelvis kok. Det er ikke en nødvendighed, men der skal stadig drives et køkken, der skal laves mad til mange gæster og det skal følge årstiderne, som eksempelvis julefrokost, andesteg, sommergrill og meget andet.

En caterer arbejder i et industrikøkken med stor kapacitet og laver mange gange mad til 100 personer ad gangen. Det vil også sige at man skal vide lidt omkring hvordan man laver mad til mange mennesker og hvordan man opbevarer tingene. En af de andre vigtige ting er at man også ved noget omkring hvordan man transporterer maden og hvilken type mad der er god til at lave som catering og hvilken mad der ikke er så god at lave til store catering events.

Er man uddannet kok har man måske en fordel her, men det er ikke et krav. Man skal “bare” kunne bestyre et køkken og de hygienjemæssige ting der er i forbindelse med at drive et industrikøkken.

Der er mange events som traditionelt set får mad udefra, det er alt fra bryllupper, konfirmationer, julefrokoster og meget andet. Det er de seneste år også blevet mere og mere populært at bestille maden udefra og dermed undgå at skulle bruge tiden på det hele selv. Det er også her at en person med en god viden omkring hvordan man som familie kan genvarme tingene eller netop tilbereder mad som ikke skal genvarmes, men som skal serveres koldt eller lunt.