Få en karriere som bartender – hvordan bliver man bartender?

Concord90 / Pixabay

At være bartender er ikke kun som man ser det i de forskellige tv serier med unge der har en sommerjob i Sunny Beach. En professionel bartender har en mellemlang uddannelse og har forskellige færdigheder der er en del af den officielle uddannelse.

Rigtig mange bartendere starter som afryddere i en bar og den vej igennem lærer faget at kende. De starter måske med at sørge for at bare er fyldt op, at alt barudstyret er på de rigtige pladser, er rent og ikke gået i stykker.

Nogle starter for sjov og så senere bliver så bidt af at være bartender at de ikke kommer til at lave andet. Der er mange selvlærte bartendere og nogle steder på diskotekerne og barerne er der ikke særlige krav til at være bartender.

På de større steder, hoteller, klubber og restauranter er det at være bartender noget lidt andet. For at tage en uddannelse som bartender skal man man første gennemføre tjeneruddannelsen, en del af det at være bartender er også at betjene kunder. Det er ikke alle bartendere der arbeder i Sunny beack, en stor del af bartendere arbejder på hoteller, i restauranter og i klubber.

Noget af det man blandt andet bliver uddannet til på tjenerskolen, er at arbejde med mennesker og det er vigtigt som bartender, man skal være klar til at høre på en masse snak. Man skal være frisk og kunne håndtere berusede personer.

Hvis man vil være bartender så skal man på tjenerskole og tage en uddannelse, eller det er noget man kan lære ved at arbejde på en bar. Vi anbefaler helt klart at man tager en uddannelse som tjener, da den giver en masse ekstra ballast.