Gule veste og håndværkere

Det går helt galt i Frankrig. De gule veste er på gaden, og statsministeren håndterer situationen på en virkelig dårlig måde. Han er meget ung, kommer fra et overklasse miljø fra bankverdenen og kan ikke forstå, at landet er fuldstændig vredet skævt med hensyn til fordelingen af de sociale goder.

De gule veste – ja det er alle de mennesker, som lever på grænsen til fattigdom. De har ingen fremtidsmuligheder. De lever i de her store ghettoer uden for Paris. Men hvordan har de fået råd til at købe de gule veste, som de alle sammen har på, når de demonstrerer deres utilfredshed.?

Refleksarbejdstøj

Det er jo et stykke refleksarbejdstøj. Jeg kan godt forstå, at de gerne vil ses. Og ideen med de gule jakker til mænd og kvinder er god. Den signalerer stærkt deres position. De er arbejdende mennesker, som ikke kan få hverdagen til at hænge sammen. De føler sig sat til side, og kan se, at skævvridningen fortsætter.

Jeg talte med min veninde, som bor i Frankrig om det. Hun og hendes mand er ikke fattige, men de tilhører heller ikke overklassen, som har magten. Hun fortalte mig, at hun selv havde håbet på, at den nye statsminister ville være et godt valg, så skævvridningen ikke fortsætter. Hun er meget skuffet over den manglende forståelse, han har udvist, og vil ikke stemme på ham igen. Hun sagde faktisk, at hun selv vil finde en gul vest og gå på gaden, næste gang, der bliver demonstration. Hun spurgte, om jeg kender til et site, der sælger refleksarbejdstøj.

Store runde piger

Jeg fortalte hende, at jeg kender et par sites, men de er internationale, ikke franske. Det gør ikke noget, svarede hun. Så længe jeg kan finde et site, som også sælger den slags tøj til kvinder, så kan jeg nok godt finde ud af at bestille en gul vest. Jeg gav hende et par adresser på sites. Et af dem sælger også jakker til kvinder ( https://www.arkuri.dk/dametoej-350/jakker-267/ )– med reflekser på.

Min veninde ringede mig op for et par dage siden. Hun fortalte, at nu har hun købt en gul vest, og en jakke fra det site, jeg havde anbefalet. Hun var rigtig glad. Fortalte mig også, at hun nu går og overvejer at bestille et par bukser med reflekser, som hun kan bruge, når hun er i haven. Hun elsker havearbejdet og er tit ude for at luge til sent på aftenen. De har købt en grund ovre på den anden side af gaden, hvor de bor. Hun bruger arealet som køkkenhave. Så er det fornuftigt med refleksarbejdstøj, siger hun, fordi, når hun skal over gaden for at komme hjem, kan hun blive set. Det er nemlig sket for nylig, at hun næsten blev kørt ned, da en bilist kom ræsende. Hun hørte ham ikke og gik bare ud. Først da han bremsede hårdt, hørte hun ham og nåede at springe til siden. Jeg ville ønske, at hun kunne lære at tage headsettet af, når hun går i offentligt rum. Det er ikke nødvendigt, at hun hele tiden skal høre nyhederne på telefonens radio.