Indpakning som håndværk

Hvert år, midt i december begynder jeg at pakke julegaverne ind. Jeg har mange gaver at pakke ind, og jeg plejer at gøre meget ud af indpakningen. Den følger et tema, eller en farve eller et særligt materiale.
Ét år pakkede jeg alle gaverne ind i bomuldsstof. Det blev til temmelig mange meter stof, jeg skulle bruge – og lidt for dyrt – men sjovt og gavernes modtagere var meget imponerede over indpakningen. Og jeg elsker at overraske dem og se deres ansigtsudtryk, mens de pakker ud.

Perfekt indpakning

I år har jeg besluttet, at alle gaverne skal pakkes ind til ukendelighed. Jeg vil derfor få brug for forskelligt emballage, som jeg kan bruge til at forvandle pakkerne med. Og naturligvis skal jeg have flere forskellige ruller gavepapir.
Jeg tænker, at jeg vil købe æsker og poser i almindeligt brunt papir, som skal bruges til at omforme gaverne, og, så derefter pakke dem pænt ind i gavepapiret.

Det er muligt at købe æsker og poser i forskellige størrelser, så en lille bog kan blive til en kæmpe pakke. Jeg skal bare sørge for at huske at købe kassefyld, så den ikke ligger og ramler rundt i kassen.

Jeg ved, at man kan købe flamingofyld, men har også set, at man kan købe silkekardus, der er lavet af genbrugspapir. Det er noget mere miljørigtigt at bruge. Jeg får brug for meget kassefyld, så det er vist bedre at købe det miljørigtige fyld. Ellers får jeg bare en masse bemærkninger om alle træerne, der er gået til, så jeg kan pakke gaverne ind.

Alle farver gavepapir

Med hensyn til gavepapiret, så har jeg det lidt svært med at beslutte mig for, hvilken farvegruppe jeg skal vælge i år. Lilla, pink og pastelfarver er meget moderne. Jeg synes bare, de er lidt for sommeragtige. Måske mørk lilla kan gå an, men så skal gavepapiret være metallisk, synes jeg. Det er flottere og skinner, og det er meget mere juleagtigt. Jeg gider ikke at købe gavepapir med print på. Det er ellers også meget moderne med leopardprint og den slags. Det er bare alt for ’larmende’ at se på, synes jeg.

Nu har jeg været inde for at tjekke mit ’lager’ af emballage, jeg kan bruge til indpakningen.
I løbet af året gemmer jeg nemlig emballagen, som mine indkøb kommer i. Fx så har jeg to skoæsker, som fint kan bruges til at pakke et par gaver ind i. Og jeg har flere store papirsposer, som nemt kan foldes til trekanter eller til bolde, så indholdet ikke kan genkendes umiddelbart. Det bliver en udfordring at pakke bolde ind i metalpapir, men måske er løsningen at bruge almindeligt sølvpapir. Det finder jeg ud af. Jeg er god til at pakke ind. Stod engang i en stor forretnings indpakningsafdeling og fik lært alle de tricks, en god indpakker kan.
Der er masser af æsker og poser, jeg kan genbruge, så jeg skal ikke købe så forfærdeligt mange kasser. Men fyld til æskerne og poserne, det skal jeg have rigtig meget af. Jeg kan selvfølgelig bruge papiret fra de, der reklameblade. jeg får ind ad brevsprækken. Det vil betyde, at mine udgifter til indpakningen bliver mindre.