New York

Nu er det slut! Jeg vil ikke være hende, der ikke har været i New York. Alle mine venner – ja, alle mine venner – har været i New York. Og det irriterer mig, at jeg ikke har været der. Når vi er sammen, så snakker de alle sammen om oplevelser, de har haft derovre. Gadelivet, shopping, arkitekturen, Manhattan, Central Park, barerne, broerne, mangfoldigheden. Jeg har sådan efterhånden fået indtryk af, at hvis man ikke har været i New York City, så er man lidt af en særling. Og det vil jeg ikke være. Og jeg vil også gerne fortælle om oplevelser, jeg har haft i New York. Og jeg vil sandelig også gerne derover under en udsalgsperiode. Jeg har hørt, at udsalg i New York skulle være noget helt særligt.

New York har det hele

Jeg har godt nok set mange film, som udspiller sig i New York, og egentlig så kigger jeg godt efter på kulisserne, når jeg ser en af de film igen for 2. eller 3. gang. Det vil da være fedt at se nogle af de steder, hvor de store film, som fx Godfather, blev optaget på. Og så vil det være en oplevelse at komme på Guggenheim Museum. Ja, jeg er glad for film og moderne kunst. Det indrømmer jeg.

Men nu skal det altså være. Jeg skal finde billige flybilletter til mig og min kæreste, så vi kan komme til New York. Han har været der et par gange og kender til byen. Så han kan få lov til at vise mig nogle af de steder, han altid taler med vennerne om. Og så kan jeg få lov til at presse lidt kultur ind i bolden på ham.

Han er ikke meget for moderne kunst. Det keder ham. Men hvis jeg nu kan forklare ham kunsten i den sammenhæng, som den udspringer fra, så kan det være, at han gider det lidt mere. Lige nu tager han kun med på udstillinger, fordi jeg beder ham om det.